Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: Ситуацията с приемането на пациенти с коронавирус във варненските болници е овладяна

Стоян Пасев: Ситуацията с приемането на пациенти с коронавирус във варненските болници е овладяна

Сподели в

Вече има втори координатор в открития координационен център за разпределение на болните, които подлежат на хоспитализация в здравните заведения

Ситуацията с приемането на болни с коронавирус в болниците във Варна и региона вече е овладяна, след вчерашното напрежение, свързано с престой на линейки и екипи от Центъра за спешна медицинска помощ пред Инфекциозната клиника във Варна. Това коментира областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който информира, че вече има втори координатор в открития координационен център за разпределение на болните, които подлежат на хоспитализация в здравните заведения.

За случая с екип на ЦСМП, при който пациент не е бил приет в болницата в Провадия, Пасев обясни, че лечебното заведение все още не разполага с апаратура за обдишване и това е наложило болният да бъде пренасочен, съобщава кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

Стана ясно, че вече има деветима доброволци, млади лекари, които ще бъдат разпределени в здравните завдения във Варна и региона.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *