Партньор на Проватон
 „Движещо се тяло“ за пети път във Варна

„Движещо се тяло“ за пети път във Варна

Сподели в

Петото издание на фестивала „Moving Body“ започва на 4 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември. Хале 3 и Социалната чайна ще бъдат домакини на пърформанси, срещи, ателиета и филми, неминуемо повлияни от извънредното време, в което живеем.

„Движещо се тяло“ е фестивал, посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. Събитието се провежда ежегодно във Варна през октомври/ноември. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите: Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим?

Товa концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *