Партньор на Проватон
 5 знака, че се намирате в любовна криза

5 знака, че се намирате в любовна криза

Сподели в

Липса на физическа близост

Няма как любовната връзка през цялото време да се развива безпроблемно. Понякога се стига до емоционална дистанция и когато партньорите не успеят да излязат от нея по-сближени, тогава може да се стигне до край на взаимоотношенията. Кои са знаците, че двама души се намират в такава криза?

Изолация и липса на комуникация

Натрупването на проблеми във връзката рано или късно води до трудност в изразяване на чувствата. Единият спира да е споделящ, другият се преструва, че всичко е наред. Това води до изолиране, отдалечаване един от друг, а когато има израз на емоции, обикновено се превръща в изблик, включващ манипулация, чувство на презрение. Дори и най-малките неща водят до големи битки, липса на комуникация, незаинтересованост един към друг.

Твърде много критика

Когато партньорът ви винаги ви критикува за дребни неща или вие него, това подсказва, че емоционалната ви връзка е в криза. Нормално е да имате различия в мненията, но когато те се превърнат в словесна атака един към друг, означава че има емоционална дистанция. Чувството за емоционална дистанция и отдалечаването от партньора може да ви накарат да се чувствате подразнени от всичко, което другия не прави както трябва.

Липса на физическа близост

Емоционалната и физическата близост са две от най-важните неща във връзката, без които тя трудно би могла да продължи. Интимността е нещо, върху което работим всеки ден с любимия човек. Когато тя липсва, нарушава се добрата комуникация, води до сексуално нежелание, липса на съвместимост и доверие.

Разминаване в любовния език

Всеки има свой собствен начин да изрази любовта си към партньора. Докато някои двойки имат сходни любовни езици и те се допълват,  при други те се разминават, което затруднява свързването на партньорите. Разбира се, малките различия са напълно приемливи, но ако няма нищо, в което и двамата обичате да сте заедно, тогава ще се почувствате емоционално недоволни и отдалечени от партньора си.„… Има само едно доказателство за присъствието на любовта – дълбочината на връзката…“ – Ерих Фром, психолог.

Различни емоционални нужди

Двама души, макар и да се обичат, всеки от тях е различен и начинът им на възприемане на емоциите също е различен. Когато не успяват да уважат различията и нуждите си, това може да се превърне в голям проблем.

Снимка: iStock

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *