Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: Нужни са поне 300 легла за пациенти с COVID-19 във Варна

Стоян Пасев: Нужни са поне 300 легла за пациенти с COVID-19 във Варна

Сподели в

Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 във Варна трябва да се удвоят. Със задачата се заема медицински щаб към Областния кризисен щаб, в който влизат директорите на всички здравни заведения в града.

В момента леглата са 120, днес ще бъдат разкрити още 20 в две болници, а са нужни близо 300, обясни пред “Труд” областният управител Стоян Пасев.

Според него на първото заседание на медицинския щаб е била обсъдена идеята болницата в Девня изцяло да заработи с COVID-пациенти, а дежурства там да дават по график медици от големите варненски болници.

Това е по-добро решение, отколкото да активираме полевата болница в Двореца на културата и спорта, коментира Пасев. Други варианти за обособяване на големи COVID-сектори са в Транспортна болница и в Белодробна болница, която разполага с нужното оборудване, а в момента там са настанени само трима пациенти с туберкулоза, посочи областният управител. Решението за оптимизация на базата в стационарите, така че 10% от капацитета им да е за лечение на COVID-19, ще бъде взето до понеделник.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *