Партньор на Проватон
 Балабанов: Тежката обстановка не се е отразила на капиталовата програма на общината

Балабанов: Тежката обстановка не се е отразила на капиталовата програма на общината

Сподели в

Следващата сесия на ОбС Варна ще бъде насрочена, след като се получи офертата на ЕБВР за кредит за “Градски транспорт”

Пандемията от коронавирус засега не налага актуализация на общинския бюджет на Варна. При данъчните приходи изпълнението е по-голямо от миналата година. Изоставане обаче има при неданъчните приходи.  Част от причините за това са липсата на постъпленията от „синя зона” и намалелия брой пътници в градския транспорт по време на извънредното положение. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик председателят на общинския съвет в морския град Тодор Балабанов, който отбеляза, че тежката обстановката не се е отразила на изпълнението на заложената капиталова програма.

В местния парламент очакват оферта от Европейска банка за възстановяване и развитие за отпускане на кредит за дружеството „Градски транспорт”. Когато тя пристигне, ще бъде насрочена и следващата общинска сесия.

„Комисиите не са спирали да заседават, като единствено през извънредното положение това беше онлайн. В момента въвеждаме нова система на работа, която от техническо естество ще улесни работата на съветниците и администрацията, но и ще даде по-голяма прозрачност и възможност на всеки да се запознае с нашата работа. Въпреки че на комисиите и сесиите не се допускат граждани, те могат чрез сайта ни да правят предложения и възражения”.

Протестите не са оказали пряко влияние върху местната власт, смята Балабанов. Според него заради опитите те да бъдат политизирани и яхнати от партии много хора да се отдръпнали. По думите му няма отлив на членове от организацията на ГЕРБ във Варна.

Предвижда се облекчение на охранителния режим в някои от нощните заведения, като предложенията са съгласувани с МВР, каза още Тодор Балабанов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *