Партньор на Проватон
 Цветан Цветанов опитва да разшири пробива във Варна. Иван Портних стяга гербаджиите за отпор: “Никакви предатели повече”

Цветан Цветанов опитва да разшири пробива във Варна. Иван Портних стяга гербаджиите за отпор: “Никакви предатели повече”

Сподели в

След Видин и Русе рейдът на Цветан Цветанов и Павел Вълнев продължава във Варна. Дмвамата лидери на “Републиканци за България” ще се срещнат в сряда от 16 часа с активисти на партията и ще се опитат да разширят пробива в ГЕРБ-Варна.

 

Активисти от ГЕРБ като бившия кмет на Звездица Николай Йорданов и Демир Георгиев на Тополи се присъединиха към “Републиканци за България”, а това може да провокира отлив на избиратели от партията.

 

Кметът на Варна Иван Портних, областен координатор на ГЕРБ, е събрал лидерите на партията по райони във вторник след обед и е заявил – “Никакви предатели повече”.

 

Иван Портних също като Пламен Нунев в Русе ще даде отпор на атаката на Цветан Цветанов и Павел Вълнев чрез влиянието си в едрия бизнес и позициите на районните кметове сред бизнесмените в техните райони.

 

Цветанов обаче като опитен партиен строител привлича местни лидери като Николай Йорданов, който ще вкара в партията десетки членове на ГЕРБ от Звездица.

 

Бившият втори в ГЕРБ държи и други козове във Варна – активисти от други партии, които са заявили, че ще се присъединят към “републиканците”.

 

На срещата се очаква да бъдат и представители на едрия бизнес от Варна, както и бивши общински съветници.

 

Цветанов едва ли ще успее да разшири значително пробива в морската столица, тъй като гербаджиите срещу Портних са в отбора на бившия лидер Павел Димитров, а той беше свален от поста от бившия втори в ГЕРБ.

 

Всъщност жокерът на Цветан Цветанов за Варна е милионерът от САЩ Павел Вълнев, който може да привлече млади бизнесмени, които досега не са били в партии, в “Републиканци за България”.

 

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *