Партньор на Проватон
 Решения и маркетингов план за екологията в район „Аспарухово“, Белослав, Аксаково

Решения и маркетингов план за екологията в район „Аспарухово“, Белослав, Аксаково

Сподели в

Разработват се решения и маркетингов план за подобряване на икономическите и екологичните показатели на местната икономика в район „Аспарухово“-Варна, Белослав и Аксаково, които са създали обща Местна инициативна рибарска група (МИРГ). Тези са опорните пунктове за развитие на „Син растеж“ и „Синя икономика“, съобщи на пресконференция в морския град Борислав Френчев.

Анализът на местния „Син растеж“ или използването на неразработения потенциал на морето и брега, за създаване на работни места и икономически подем на крайбрежните райони, цели подобряване на конкурентоспособността, ефективно използване на ресурсите, създаване на нови работни места и източници на растеж, като в същото време ще се положат повече усилия за опазване на биологичното разнообразие, морската среда и крайбрежните екосистеми, каза още Борислав Френчев.

На пресконференцията той отчете постигнатото. По дейностите на финалната права е готов единият от продуктите по проекта, а именно „Социологическо изследване и изработване на маркетингов план за развитие свързан със синият растеж“. Към момента се изработва и наръчник, и се създава онлайн платформа за „Син растеж“.
Продуктите ще бъдат предоставени на общините на територията на МИРГ за постигане на устойчиво местно развитие и изработване на стратегия или отраслови стратегии, чрез „Син растеж“ и „Синя икономика“.

Проектът, насочен за Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Варна, район Аспарухово-Белослав-Аксаково“, е по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., “Наука, иновации, история и устойчивост – предпоставки за висок икономически „Син растеж“”. Финансирането е спечелено от сдружение „Център за устойчиво социално развитие“. Той представлява изследване, реализиране на иновативни стратегии и популяризиране на потенциала на „Синия растеж“ и „Синята икономика“ на територията на МИРГ „Варна, район Аспарухово – Белослав –

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *