Партньор на Проватон
 5 мита за изневярата

5 мита за изневярата

Сподели в

Мит: Изневерите се случват само във връзки с трудности

Изневярата е неканена гостенка в любовната връзка. Не във всички, разбира се. Но в някои се случва и когато разберем за нея или ние самите сме участници, се чувстваме повече от объркани. Задаваме си въпроси, търсим отговори, поставяме в рамка.

В любовта има редица митове за връзките, в това число и за изневерите. Ето най-често срещаните за изневярата.

1. Мит: Изневярата винаги е планирана

Невинаги! Изневярата не става по този начин, а любовните афери донякъде са изненадващи за изневеряващия. Дори на измамниците в любовта понякога им е трудно да определят какво ги е накарало да го направят.

2. Мит: Изневеряващите никога не са виновни

В повечето случаи не се чувстват такива, защото това е тяхното съзнателно решение, а то не ги оправдава. Много хора, които изневеряват, не са си поставили за цел да го направят. Тръгват просто с флирт, а в последствие в резултат на лошо настроение, труден момент, нужда да повишат самочувствието си – изневеряват.

3. Мит: Изневерите се случват само във връзки с трудности

Абсолютен мит! Парадоксално е, че можем да изневерим или да ни изневерят и когато сме доволни от връзката си с партньора. Партньорите се отклоняват по множество причини, една от които е търсене на нова (или загубена) идентичност. За тези „търсачи“ изневярата е по-малко вероятно да бъде симптом на проблем във връзката. В щастлива връзка единият може да изневери, защото търси тръпката от забраненото, иска нови емоции.

4. Мит: Веднъж изневерил, ще го направи отново

Невинаги! Това по-скоро се свежда до типажа личност. Има хора, на които им е вродено да не могат да бъдат моногамни във връзката си и те биха мамили често партньора си. Но има и такива, при които това е еднократен акт, възникнал по ред причини и не биха наранили отново половинката си.

Изневеряващият тип може да се разпознае още в началото на връзката, когато редица червени флагове са налице.

5. Мит: Само сексуалният акт се счита за изневяра

Отново мит, в който трябва да спрем да вярваме. Флиртът на живо или в социалните мрежи, мислите насочени към определена личност, усещането за емоционално привързване, срещите за обяд или на кафе без полов акт, също са вид изневяра. Нивото на изневяра се определя от изневеряващия и неговия партньор. Мъжете обикновено приемат сексуалната изневяра за по-голямо „престъпление“, докато така наречената емоционална изневяра, кара жените силно да ревнуват. Това означава, че хората възприемат различните видове изневяра по различен начин.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *