Партньор на Проватон
 Фондация Българска Памет събира българчета от 6 държави на семинар край Варна

Фондация Българска Памет събира българчета от 6 държави на семинар край Варна

Сподели в

Есенният семинар на Фондация Българска Памет събира в Кранево младежи от 6 държави. Форумът преминава под наслов “Зелена икономика и дигитално бъдеще”, в рамките на проект “Силна национална идентичност- силна европейска идентичност”.
Участниците са на възраст между 15 и 24 години. Те са финалисти в конкурса за есе или мултимедийна презентация на тема:  “Зеленото бъдеще на Европа – моят принос?“. Младежите са от общините Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Доспат, Сатовча, Сърница, Тервел, Хаджидимово и Якоруда, както и от училища/университети с изучаване на български език в Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Молдова и Украйна, съобщава Дарик.
Откриването е предвидено за 9.45 часа. На него ще присъстват председателят на Фондация Българска Памет д -р Милен Врабевски, кметът на Варна Иван Портних, бившият евродепутат Моника Панайотова и Цветан Кюланов  – и.д.  ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.
Семинарът се провежда се с любезното съдействие на Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и Фондация “Ханс Зайдел”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *