Партньор на Проватон
 Във Варна не достигат 1000 медицински сестри

Във Варна не достигат 1000 медицински сестри

Сподели в

България е на последно място по обезпеченост с акушерки и медицински сестри, подчерта председателят на УС на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи във Варна – Райна Бояджиева

Във Варна не достигат 1000 медицински сестри. Това каза председателят на УС на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи във Варна – Райна Бояджиева, в интервю за Радио Варна. “Проблемите на нашето съсловие, проблеми свързани с недостига на медициснки специалисти, работещи в здравната система не са от вчера. На тези проблеми за съжаление управялващите не обърнаха внимание. Виждаме, че резултатът от това неглижиране на проблемите е критичният недостиг в условията на извърнредната епидемична обстановка, каза още тя. България е на последно място по обезпеченост с акушерки и медицински сестри”, посочи Бояджиева.

Тя коментира и кадровия проблем в други общини от областта, както и идеята за разкриване на COVID отделение в Провадия. Бояджиева изрази скептицизъм, че медицинските сестри там доброволно биха се съгласили да работят с инфектирани с коронавирус пациенти. По нейна информация в болницата в Провадия здравни грижи предоставят 22 медицински сестри, а 70% от тях са в пенсионна възраст.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *