Партньор на Проватон
 Пиянски скандал прерасна в бой в БСП. Нескопосано топят депутата Иван Иванов

Пиянски скандал прерасна в бой в БСП. Нескопосано топят депутата Иван Иванов

Сподели в

В опит за нескопосано набеждаване на варненски депутат се е превърнал пиянски скандал и надпревара за партийни постове. Необмислената ниско бюджетна постановка и явно активно мероприятие, режисирано от Борислав Гуцанов прерасна в низък бой между членове на БСП Варна.

Жертва на боя е станал шефът на общинската структура в Долен Чифлик Валентин Вълчев, заради когото е внесена жалба при главния прокурор Иван Гешев.

Обвинението е, че е бил нападнат по поръчение на депутата Иван Иванов, а доносът срещу Иванов бил заведен лично от неговия пряк конкурент за поста лидер на БСП-Варна Борислав Гуцанов, разкриха нашите източници.

Всичко тръгнало от заседание на местното Младежко обединение в Долни Чифлик, което трябвало да си избере председател на 20 октомври. Там бил посочен кандидат за мястото, сочен за близък на Гуцанов. Настанал скандал, тъй като мнозинството било съставено от хора на Иванов. Те прекратили заседанието и поискали изясняване на легитимността на кандидатите. За целта извикали Вълчев, който да посочел кой е действителният председател на комсомолците за общината. След това въпросният местен лидер бил пребит, а приближените на Гуцанов разкрили, че е “поръчан” от Иванов.

Според информацията от “Позитано” 20 обаче Вълчев е бил мъртво пиян и боят е станал извън залата, където се е провеждало въпросното партийно заседание. “Не е ясно кой го е бил и защо”, убедени са в София.

Според тях Иванов е натопен умишлено от Гуцанов, тъй като двамата се конкурирали за поста лидер на БСП-Варна.

“Иван Иванов е сериозен човек, коректен бизнесмен и изявен общестеник и няма начин да се занимава с хора от ъндърграунда. Това е типична ченгесарска постановка на обучени хора като Гуцанов, който се говори, че нямало да се спре пред нищо докато не озорпирал и Областния съвет на партията ни.” – сподели разочарован социалист.

Тече разследване на ситуацията от органите на МВР.

Основния текст е на Lupa.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *