Партньор на Проватон
 Пореден дискусионен форум във Варна на тема разследване на трафик на хора

Пореден дискусионен форум във Варна на тема разследване на трафик на хора

Сподели в

Пореден дискусионен форум за професионалисти на тема: “Разследване на трафик на хора. Предизвикателства. Предоставяне на закрила и достъп до права“ се проведе във Варна. Инициативата е дирекция “Превенции“ към Община Варна, съвместно с  националната и с местната комисии за борба с трафика на хора.
Целта на форума е повишаване информираността на професионалистите за правната характеристика и уредба на престъплението “трафик на хора“, предизвикателствата, свързани с методологията на разследване, техника на разпит на жертвите, закрила и подкрепа, свидетели в наказателното производство.
Във форума участваха още представители на съда, прокуратурата, следствието, Гранична полиция, сектор “Борба с организираната престъпност, местните комисии за борба с трафик на хора във Варна и Русе и неправителствени организации. Лектори на форума бяха прокурор Гергана Кюркчийска, административен ръководител на РП Оряхово,  Анна Николова, председател на Фондация “SOS – семейства в риск“ и управител на Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора в града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *