Партньор на Проватон
 Ангел Забуртов: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро има всички разрешителни

Ангел Забуртов: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро има всички разрешителни

Сподели в

Преценката не е наша, преценката е на МОСВ”, каза генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”

Проектът за удълбочаване на каналите на варненското пристанище е започнал без доклад за оценка на въздействието върху околната среда, защото така са преценили експертите от Министерството на околната среда и водите, но проектът има всички разрешителни. Това каза за Радио Варна генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, по повод твърденията на лидера на „Демократична България” Христо Иванов.

“Преценката не е наша, преценката е на МОСВ”.

Решението за откриването на това драгажно депо, което през 2009 е закрито, Ангел Забуртов коментира така:

“То е изчерпано към датата, а не когато е закрито. След това се прави нов проект за увеличаване на капацитета при спазване на всички условия, проектът е одобрен по същия начин, има разрешение за депонирането, процедурата е спазена”.

Ангел Забуртов каза, че е готов да дебатира по проекта с всички политици, които могат да защитят експертно своите тези. Той е категоричен, че този проект помага на пристанище Варна да се развива, а инвестицията е и за следващите поколения. Тази инвестиция ще доведе до драматично развитие на Варна като пристанищен град, подчерта Забуртов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *