Партньор на Проватон
 Глупостта на “токсичният” Генадий Атанасов цъфна пред Сараите на Доган на Росенец

Глупостта на “токсичният” Генадий Атанасов цъфна пред Сараите на Доган на Росенец

Сподели в

Името на скандалният общински съветник от Варна Генадий Атанасов бе забито на протестен плакат на Росенец пред Сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Недоволни граждани, очевидно, са пренесли омерзението си към общинския съветник и действията му от Варненска до Бургаска област. Неотдавна, само преди месец т.нар. Гената от Владиславово, парашутен общински съветник, попаднал изненадващо и за самия него в Общински съвет Варна, според варненци, сглупи с наглите си планове за събаряне на бившето военно поделение в кв. Галата.

Припомняме, че Сдружение “Еко парк Галата” на цели 2 дни живот, регистрирано на 8 юли, веднага след регистрацията си е внесло искане си в общинския съвет. С това искане,  се е целяло да се получат безвъзмездно 50 декара имот със записана цел “управление, поддръжка и облагородяване на парк”.

Живеещите в Галата обаче изразиха недоволството си, че дори не са уведомени за тези намерения. На 13-ти юли протест на жители на варненския квартал “Галата” преди заседанието на Общинския съвет предизвика оттегляне на инвестиционното намерение на сдружението с нестопанска цел “Еко парк Галата”.

Генадий Атанасов се скъса да пише опровержения във фейсбук, но това не демотивира варненци, напротив убеди ги в намеренията на въпросния Гената, който не само, че има тъмно минало, но и явно има и тъмно, задкулисно настояще.

Преди сесията, още на 12 юли ГЕРБ Варна се разграничи от намеренията си с прессъобщение, достигнало до знанието на широката публика, чрез всички медии, ясно заяви, че „ Групата на ГЕРБ в ОбС-Варна няма да подкрепи предложение за екопарк на Галата“. Ето и прессъобщението:

“Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ- Варна няма да подкрепи разглеждането на инвестиционно предложение на сдружение “Еко парк Галата” на територията на бивш военен имот в квартала. Това решение бе взето  при  обсъждане  на дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Според подаденото заявление проектът има за цел “управление, поддръжка и облагородяване на парк в кв. Галата”, без извършване на каквито и да е строителни дейности.Тъй като зоната е в общоевропейската мрежа „Натура  2000”, съветниците от ГЕРБ смятат, че е необходима по-добра информираност на гражданите относно инвестиционното намерение.

————–

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна“

Задкулисните тъмни схеми на Генадий Атанасов обаче пришиха, дори стойностни хора и политици, които ясно се разграничиха от намеренията за кв. Галата и даже се опитваха да подскажат, че ще се стигне до това положение. Но протестиращите казват – “няма време за грешни решения. Общински съветници, десет пъти мерете – един път режете! От тук натам ще ви държим изкъсо. И след всяко нагло, грешно решение, даже само предложение ще ви искаме оставката. Да идват следващите. Но и те да си знаят, че ако ще стават съветници за да крадат, въобще да не стават.”

Покрай сухото, както се казва в българската поговорка, тук изгоря и мокрото и на плаката, забит пред Сараите на Доган, в протест срещу Генадий Атанасов, бяха повлечени стойности хора от Варненския политически елит, а техните имена записани до това на Генадий Атанасов. Но това е енергията на протеста.

Във Варна се знае, че определени политически опозиционни формации се опитват да засегнат “високите топки” от Общински съвет Варна, ползвайки протеста си срещу незначителната, но явно токсична фигура в ОбС Варна на Гената от Владиславово със средно образование, но и вярно е и другото – самия допир до него може да те изтипоса на протестен плакат пред Сараите на Доган на Росенец – ДОКАЗАНО!

СВ

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *