Детски кът – Варна: Не правим компромиси, дори с риск да върнем клиенти! Здравето на децата е над всичко!

Детски кът – Варна: Не правим компромиси, дори с риск да върнем клиенти! Здравето на децата е над всичко!

Любимият на деца и родители Детски кът в Морската градина на Варна работи с 50% от капацитета си при изключителни мерки за сигурност и стриктно спазване на изисквания на здравните власти, установи репортерска проверка.

“Детският кът отвори врати след 15 май, когато бяха разхлабени мерките в цялата страна. Тогава направихме стъпки, за да можем да отворим и заработихме на 16 май, спазвайки всички изисквания. Всички наши служители, макар и при работа на открито, са задължително с предпазни маски и към момента. Има поставени диспенсъри с дезинфектанти на повече от десет места в парка.

Абсолютно всички люлки се дезинфекцират след всяко дете, като капацитета на атракционите се ползва на 50%, за да се спазва задължителната дистанция от 1,5 м. Единствено на 30% се ползва капацитета на батута. Там се допускат децата на сесии, като след всяка сесия се влиза и се дезинфекцира.

На всяко дете, посещаващо атракционите се мери температурата. Всяка сутрин се мери температурата и на аниматорите в Детския кът. Не се допуска на работа човек със завишена температура, както и посетител, който не е в перфектно здраве. В тази връзка сме имали известни конфронтации с родители, които са настоявали да пуснем детето им на люлките при наличие на над 37 градуса температура с твърдението, че детето е затоплено или термометъра ни не е точен.

Не правим компромиси дори с риск да върнем клиенти. Масите в заведенията ни са на повече от метър и половина отстояние. Ограничили сме до минимум масовите събития на този етап. Ако провеждаме детски рожден ден или парти също се мери температура, спазват се правилата. Здравето и сигурността на посетителите и персонала е над всичко. Никой от нашите служители не си е позволил да дойде на работа, ако не е в перфектно здравословно състояние, тъй като носи огромна отговорност спрямо своите колеги и децата, които посещават парка”, сподели управителят на Детския кът Киркор Кирковров.

Той допълни, че ситуацията с пандемията налага клиентите да бъдат по-търпеливи и да спазват нужните дистанция, дезинфекция и дисциплина.  Ситуацията е тежка и за аниматорите, които са принудени 8 часа да работят с маски при високите летни температури, достигащи до 35-36 градуса.

“Не е комфортно, но няма как да не се съобразим с предписанията. Вижда се, че туристи няма никакви, единствено варненци и гости от страната. Ще работи, докато времето е хубаво, но следим стриктно обстановката в страната. Ако се наложи да затворим, ще се съобразим. Проверки имаме ежедневно от органите на реда, но ние сме на мнение, че трябва да има контрол и това е добре за всички. За нас няма проблем с проверките, защото полагаме огромни усилия да гарантираме здравето и сигурността на децата и техните родители”, допълни Киркор Киркоров.

Както медията ни съобщи, утре, 13 август, малчуганите на Варна са поканени от 14 часа да сътворят най-дългата рисунка, която да подарят на Варна за празника на града на 15 август.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *