Партньор на Проватон
 Признаци, че е време да се откажете от него

Признаци, че е време да се откажете от него

Сподели в

Ако има нещо, по което всички си приличаме, то това е желанието да срещнем споделена любов. Но понякога се случва да попаднем във взаимоотношения, които да не могат да се развият в желаната от нас посока. Въпреки да знаем, че е време да продължим напред, продължаваме да се вкопчваме в идеята да бъдем с този партньор. Кои са ясните знаци, че е време за промяна?

Отдалечили сте се

Емоционално, физически…. Не забравяйте, че действията говорят по-силно от думите. Ако от известно време не можете да разговаряте както преди, ако разстоянието между вас става все по-голямо, ако отсрещната страна не показва желание всичко това да се оправи, време е всеки да продължи по своя път. Между вас има постоянна борба за власт, има манипулативно поведение, липса на равна отговорност за връзката ви… Ако тази агония продължава, по-добре се съсредоточете върху себе си и това как да продължите напред.

Постоянно се съмняваме в себе си

Когато сме влюбени в някого, е трудно да приемем, че той може да е спрял да се интересува от нас, от връзката ни. Продължаваме да живеем в отношенията си, залъгвайки се със спомени от предишните усилия на партньора, извинявайки настоящите му менящи се емоции, заради това, което е бил преди. В една връзка е нормално да има конфликти, да има безпокойство. Но когато усещането, че вие не правите нещо както трябва е постоянно за вас, ако се страхувате да бъдете себе си, ако се задоволявате с посредствени количества любов, тогава може би е настъпило време за раздяла.

Не иска сериозен ангажимент

Когато един мъж каже, че на този етап не търси сериозна връзка, определено лъже. Не иска с вас такава. Това не е „покана“ да се опитвате да го спечелите, да е по-интересен. Това е ясен знак, че каквото и да има с вас ще е мимолетно, защото не сте неговата партньорка. И понеже за вас всичко това е ясно, ще направите невъзможното, за да му докажете, че греши. Ще вложите енергия, емоции и време, за човек, който не ви заслужава. Дали е правилна тази стратегия? Или е по-добре да го оставите да си върви по неговия път?

Лъжливи думи и много оправдания

Един път, втори… Колко пъти можем да оправдаем някого за това, че не държи на думата си? Колко пъти получихте празни обещания, които не се изпълниха или някои от тях се случиха, но трудно, след ваши напомняния?

Влюбеният мъж, който държи на половинката си, спазва дадената дума. За него да ви накара да се усмихнете, да се почувствате специална е най-важно. Когато ви лъже, за вас остава усещането за празнота.

Той сякаш бяга всеки път, когато искате да се приближите емоционално към него

Връзката между двама души, която има потенциал, постоянно се развива. Онези взаимоотношения, които би трябвало да приключат сякаш са достигнали своя лимит. Ако емоционалната близост между вас не се засилва, ако той слага спирачки всеки път, когато показвате внимание и обич към него, ако се чувствате по-често отхвърлени, време е партньорът ви да продължи по своя път. Трудно е, когато си влюбен да не прекрачиш онези собствени граници, в които си достигнал унижение. Не се молим за приятелство, нито за обич. Те сами ни намират.

Снимка: iStock

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *