Партньор на Проватон
 Летим до 21 дестинации от летище Варна, въпреки това кризата свила полетите четири пъти

Летим до 21 дестинации от летище Варна, въпреки това кризата свила полетите четири пъти

Сподели в

До 100 полета на седмица изпълнява превозвач от аеропрта в морската столица

100 полета на седмица ще изпълнява голяма нискотарифната авиокомпания от летище Варна, девет са новите дестинации, вече има и трети самолет на авиокомпания, базиран на аеропорта, което не може да не ни радва – това заяви директорът на летището Димитър Костадинов, цитиран от Радио “Варна”. Той обясни, че общо 21 са дестинациите на авиокомпанията, което е добър знак и за туризма в морската столица. Въпреки това обаче, загубите от кризата с коронавируса, не може да се покрият до края на годината, каза още директорът на летището:

Двадесет и една дестинации до Европа с възможности за целогодишен транспорт е нещо което не се е случвало на летище Варна. Деветте нови дестинации са Прага, Баден- Баден, Карлсруе, Залцбург, барселона, Атина, Хановер и Франкфурт Хан. Всеки самолет който е базиран допълнително на летище Варна ни носи допълнителни възможности за бизнес и свързаност. Това са около сто човека, които и за авиокомпанията и за летището и за търговците ще бъдат ангажирани по обслужването за една година.

Миналата година по това време имахме около един милион пътника, а в момента са около 260 хил души., което е 1/4 от трафика на летище Варна. Няма как през останалите месеци този трафик да бъде наваксан. Нашите надежди са свързани с редовния трафик, стига разбира се, да няма повече рестрикции, допълни директора на аеропорт Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *