Партньор на Проватон
 Wizz Air вече лети до девет нови дестинации от Варна

Wizz Air вече лети до девет нови дестинации от Варна

Сподели в

От 24 юли, Wizz Air стартира 8 нови маршрута от Варна. Те са до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Заедно с откритата на 17 юли дестинация Прага новостартиралите маршрути на Wizz Air от Варна този месец стават 9.

„Решението на екипа на Wizz Air да разшири присъствието си във Варна е прекрасна новина за летището и добавянето на 9 нови целогодишни дестинации е истинско постижение за нас. Богатият избор от 21 целогодишни маршрута от летище Варна на разгръща изключителни възможности не само за любителите на пътешествия до красиви, известни със своето културно богатство европейски градове, но и за всички българи, които работят, учат или живеят извън България“, казва  Улрих Хеппе, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България

Билетите за новите дестинации са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от едва 37.99 лв.

Вследствие на пандемията Covid-19 от началото на годината през летище Варна са преминали над 277 хиляди пътници, което е спад от над 70%. Настъпването на лятото оказва положително влияние върху развитието на трафика на морското летище с над 224% ръст на пътници през първата половина на месец юли в сравнение със същия период на юни.

Малко под 12 500 пътници са преминали през летище Варна през първите 15 дни на юни, докато през същия период на юли броят на пътниците е нараснал до над 40 000. Броят на полетите също се е увеличил с 47% през първите две седмици на юли – от 156 самолето-движения през първата седмица на месеца до 230 излитания и кацания следващата седмица. Забелязва се и рязко увеличение на пътниците с 68% от 27-а до 28-а седмица на календарната година. До момента на летище Варна са обработени над 100 чартърни полета до 5 държави, като още 500 са планирани до края на сезона. Към днешна дата летище Варна свързва града с 35 дестинации в 16 държави.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *