Партньор на Проватон
 Проектът за полагане на новата тръба по дъното на Варненското езеро продължава успешно

Проектът за полагане на новата тръба по дъното на Варненското езеро продължава успешно

Сподели в

Проектът за полагане на новата тръба за отпадни води по дъното на Варненското езеро продължава успешно, но в момента се изчакват началото на дейностите по другия проект на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” за извършване на рехабилитация за поддържане на проектните дълбочини на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна. Това съобщи за БНР заместник-кметът на община Варна Христо Иванов.

“Всички дейности, които трябваше да бъдат извършени от страна на фирмата изпълнител за ремонта на тръбопровода под Варненското езеро към днешна дата са налице. А именно доставка на 260 м нова тръба, отливане на утежнители, заварка на фланци и съответните монтажи. Изкопана е и траншеята“, каза Иванов.

Изчаква се реализацията от ДП “Пристанищна инфраструктура” на удълбочаването на канала в този участък, за да може да се финализират дейностите по проеката, посочи още Иванов.

Зам.-кметът коментира, че вече е в ход проектът за пробива от магистралата към бул.“Атанас Москов“, което ще бъде още една алтернатива, за да не премнава тежкият трафик през центъра на града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *