Партньор на Проватон
 Възстановяват осветлението на Аспаруховия мост във Варна

Възстановяват осветлението на Аспаруховия мост във Варна

Сподели в
То бе повредено от вандали

Община Варна възстановява осветлението по Аспаруховия мост, което бе нарушено вследствие на вандалски прояви и кражби на захранващ кабел.

В последния месец и половина са извършени три кражби, при които са откраднати общо 570 метра кабел, разбити са и захранващи касети, охранителни кутии и електромери, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ .

Подадени са сигнали към полицията, направен е оглед от застраховател. Кабелът е поставен още при строежа на моста и никога досега не е бил обект на посегателство, посочват от дирекция ИИБ.

Вандалски прояви има и в район “Владислав Варненчик”. Възстановяват около 1,2 км захранващ кабел и над 50 разпределителни кутии, строшени по ул. „Янко Мустаков“ в IV микрорайон, който бе обновен миналата година по европейски проект.

Още 250 метра кабел и над 10 кутии са строшени до обръщача на автобусите в същия район. Открити са и четири стълба с разбити разпределителни кутии, в които кабелите са нарязани и подготвени за изтегляне, посочват от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Сигнали по всичките случаи на вандализъм са изпратени до ОД на МВР – Варна.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *