Партньор на Проватон
 Курортът Св.Константин става арена на Средновековието

Курортът Св.Константин става арена на Средновековието

Сподели в

Ще оживее и легендата за храбрия мореплавател Марко Чинка

Легендата за Марко Чинка оживява в курорта Св. св. Константин и Елена с демонстрация на средновековни бойни оръжия и турнир по стрелба с лък за деца

Курортът Св. св. Константин и Елена и Исторически парк канят туристите и гостите на комплекса на пътешествие във времето. На 25 юли и на 16 август външните  пространства на комплекс “Приморски” ще се превърнат в сцена на рицари с бляскави доспехи и място за демонстрация на средновековни бойни техники и въоръжение.

Посетителите ще научат и легендата за храбрия мореплавател Марко Чинка, който през средновековието защитавал днешните брегове на курорта Св. св. Константин и Елена от набези на пирати и донски казаци.

Гостите на събитията имат възможност да се запознаят с историята на младия тосканец, за чието житие днес напомнят   пространствата около Вила Чинка, а после могат да се разходят край бреговете на вилата, за да видят съвременната интерпретация на средновековната крепост с кула и застава на Марко Чинка.

За най-малките гости ще има турнир за деца по стрелба с лък по мишена, под наставничеството на опитен инструктор.

Началният час на събитията е 18 часа, мястото е централният вход на комплекс “Приморски”. Турнирът по стрелба с лък е подходящ за деца над 7 години.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *