Партньор на Проватон
 Каракачанов във Варна: Свидетели сме на бунта на новото поколение, 30 години все някой яхва протестите

Каракачанов във Варна: Свидетели сме на бунта на новото поколение, 30 години все някой яхва протестите

Сподели в

Най-рано в четвъртък ще стане ясно кой вариант ще изберат коалиционните партньори в настоящото правителство за изход от създалата се политическа ситуация. Това обясни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във Варна, съобщава БНР.

Той коментира вота на недоверие към кабинета и посочи каква ще бъде неговата теза по време на анализа на ситуацията в страната на предстоящия коалиционен съвет в сряда и четвъртък.

“Аз мисля, че първо трябва да мине вотът. Втора, хубаво е да се направи анализ на това кое доведе до недоволството. Какви бяха причините и какви бяха хората. Виждаме, че са предимно млади хора, голяма част от тях, учили навън, видели по друг начин решаването на обществените проблеми, и може би искащи и нещо подобно в България“, посочи Каракачанов.

“От друга страна това е бунтът на това поколение. Всяко българско поколение през последните 30 години е участвало в опити за промени и протести. Друг е въпросът, че в тези 30 години все някой се е опитвал да яхне тези протести“, каза още министърът на отбраната.

По думите му такива опити са правени и сега с цел  да бъдат извлечени политически дивиденти.

“Изводът е, че има доста неща, които обществото вижда по-друг начин. И проблемите на обществото трябва да се решават по друг начин – много по-ясно и по-открито“, заяви Каракачанов.

Той е на мнение, че всички въпроси, които касаят разходването на големи публични ресурси е нормално да бъдат подлагани на на дебат и в парламента и в обществото, за да няма съмнения.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *