Партньор на Проватон
 Рокери направиха нови катерушки във варненска градина

Рокери направиха нови катерушки във варненска градина

Сподели в

Мотористите зарадваха децата от ДГ”Горска приказка” в “Аспарухово”

Благодарение на членове на мото клуб “Акулите” („Sharks“)  – Варна, децата на ДГ N46 “Горска приказка” ще се радват на нови съоражения в двора на любимата си горска детска градина, съобщават от клуба.

В почивните дни представители на мото клуб “Акулите”, съвместно с педагогическият персонал на детската градина, направиха нови катерушки за децата. Също така сковаха пейки, масички и изрисуваха асфалтираните части от двора.Някои от тях си припомниха детските години прекарани в тази градина. За изграждането на “гуменото мостче”, “корабчето”, кладенецът, катерушката, масичките и пейките са използвани стари автомобилни гуми, вериги и дървен материал. Съораженията са безопасни за децата и придават по-различен облик на горските детски площадки. Асфалтираните части на двора, бяха изрисувани с различни по вид игри за скачане, лабиринти , “азбучна гъсеница” и кръстовище , което ще бъде в помощ при педагогическите занимания по БДП. Детска градина “Горска приказка” е една от най-старите детски градини на територията на Варна. Тя е основана на 2 ноември 1944 година. Намира се в двора на бившата фабрика “Първи май” в кв. “Аспарухово”.В нея се възпитават деца от 3 до 7 годишна възраст, както и деца със специални образователни потребности. Очаква се до края на летния период , детските площадки да се сдобият с още нови съоражения , в полза на веселите игри на децата .

Директорът на ДГ „Горска приказка“ Албена Дочева, децата и целият персонал изказват своята благодарност на „братята на вятъра“, които за пореден път доказаха, че имат и големи сърца.

Клубът е основан през далечната 2000 година. Той цели да обединява хората, които харесват моторите и свободата да избират как да живеят, без да погазват основни принципи, които са задължителни за клубът. Благотворителността е един от тях.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *