Партньор на Проватон
 Новите кораби за ВМС ще се строят във Варна

Новите кораби за ВМС ще се строят във Варна

Сподели в

Преговорите продължават, амбицията ни е да ги довършим до октомври и да имаме готовност за подписване на договора, разкри министърът на отбраната Красимир Каракачанов

По време на посещението си във Варна, министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе запитан за проекта за придобиване на нови многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС. Той посочи, че заради коронавируса е имало спиране на разговорите между Люрсен и министерството, но след 16 юни те са били подновени, съобщава Радио Варна.

“Чувам опасения на някои коментатори, че заради икономическата криза можело проектът да се провали. Мисля, че е точно обратното. Заради икономическата криза всяка една голяма компания има интерес да печели поръчки”, убеден е Каракачанов.

“Уточняват се детайлите, ще продължим с преговорите, защото амбицията ни е да ги довършим до октомври и да имаме готовност за подписване на договора”, посочи той. Каракачанов припомни, че първоначалното условие е било поне един от двата кораба да бъде построен в България, но според новите договорености и двата ще се строят във Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *