Партньор на Проватон
 Майката и бащата на битото момиченце от Перник са арестувани

Майката и бащата на битото момиченце от Перник са арестувани

Сподели в

Бащата на битото момиченце от Перник също е задържан, съобщава „24 часа“. Майката е в ареста.

На кадри, които бяха разпространени вчера във Фейсбук, се вижда как майката удря в лицето и по тялото малко детенце, което плаче и я моли да спре. Във видеото жената обяснява на детето, че го прави, защото „баща ти не ни обича“. Бруталното насилие над малкото момиченце предизвика вълна от негативни реакции в социалната мрежа. Хора дори се събраха пред блока на жената. Веднага тя беше задържана, а детето изведено от дома.

В момента службите проверяват дали причина за агресията е въздействие на религиозни убеждения на майката, след като се появи информация, че тя е член на секта.

Очаква се още днес момиченцето да бъде настанено в приемно семейство, докато се установи дали има близки и роднини, които могат да полагат грижи за него.

“Майката осъзнава какво е направила и казва, че съжалява. По думите ѝ причина за агресията е бащата, който не обръщал внимание на нея и на детето и тя е искала по този начин да го накаже. До този момент не сме получавали сигнали за детето”, каза Румяна Георгиева от Агенцията за закрила на детето в Перник.

32-годишната жена има и друго, по-голямо дете от предишна връзка. То не живее при нея, а се отглежда от бащата, съобщи Нова тв.

До момента са намерени няколко клипа с насилие над 3-годишното момиченце в Перник. Това каза социалният министър Деница Сачева.

„Кадрите бяха изключително тежки за гледане. Всеки, който е видял дори част от тях, не може да е останал безразличен. След като получихме сигнал за случая, веднага се свързахме с колегите от Перник. Тяхната реакция е била мигновена. В рамките на 20 минути се опитахме да организираме реакцията на всички институции, защото за нас беше важно не само веднага да помогнем на детето, но и да не се получава опит за саморазправа от страна на възмутени граждани. Случаят можеше да стане много по-тежък“, обясни министър Сачева пред bTV.

„Вчера помолихме всички, които разпространяват клипа, да го изтрият и да спрат споделянето му, защото вече има реакция и няма заплаха за живота и здравето на детето. Оттук нататък молим всички да запазят достойнството му“, призова Деница Сачева.  

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *