Партньор на Проватон
 Каракачанов във Варна: Коронавирусът забави новите патрулни кораби за ВМС

Каракачанов във Варна: Коронавирусът забави новите патрулни кораби за ВМС

Сподели в

Не се говори за промени в кабинета, коалиционният съвет ще се проведе най-рано в сряда, кометнира вицепремиерът вота

Заради коронавируса е имало спиране на разговорите между “Люрсен” и министерството на отбраната по изпълнението на проекта за придобиване на нови многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС. Това каза днес във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно с посланика на САЩ Херо и посланиците на Румъния и Грузия посети Военноморския координационен елемент, разположен в Пункт за базиране – Варна, предаде “Радио Варна”.

Каракачанов посочи, че след 16 юни разговорите са били подновени.

“Чувам опасения на някои коментатори, че заради икономическата криза моежло проектът да се провали. Мисля,че е точно обратното. Заради икономическата криза всяка дна голяма компания има интерес да печели поръчки”, убеден е Каракачанов.

“Уточняват се детайлите, ще продължим с преговорите, защото амбицията ни е да ги довършим до октомври и да имаме готовност за подписване на договора”, посочи той. Каракачанов припомни, че първоначалното условие е било поне един от двата кораба да бъде построен в България, но според новите договорености и двата ще се строят във Варна.

Към момента за промени в кабинета не се говори, каза още вицепремиерът по повод вота на недоверие чието обсъждане бе днес в парламента.

Той не пожела да коментира политическата ситуция в пункта за базиране във Варна, тъй като според него е неподходящо да има политически коментари на територията на военно поделение. Каракачанов каза, че промени могата да бъдата обсъдени след като мине вотът на недоверие. “Всичко е възможно, аз казах, че има варианти. Има и много неща, които трябва да бъдат свършени”, коментира още той.

Според него най-вероятно коалиционният съвет ще се проведе в сряда или в четвъртък.

Посланиците на САЩ, Грузия и Румъния не направиха изявление. По-късно те ще посетят и Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров”.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *