Партньор на Проватон
 Министърът на отбраната, началникът на отбраната и посланици ще посетят утре Варна

Министърът на отбраната, началникът на отбраната и посланици ще посетят утре Варна

Сподели в

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и трима извънредни и пълномощни посланици в нашата страна ще посетят в понеделник, 20 юли, във Варна Военноморския координационен елемент за Черно море и Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, съобщват от Министерство на отбраната.

 

Във визитата ще участват посланикът на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Гълеа и посланикът на Грузия Н. Пр. Тамара Лилуашвили. Гостите ще бъдат запознати с възможностите и задачите на Военноморския координационен елемент за Черно море, ще наблюдават демонстрация на използване на способностите на лодки тип „RHIB-7м. и ще разгледат фрегатата „Дръзки“.

 

Следобед министърът на отбраната, началникът на отбраната и посланиците ще разгледат учебно-материалната база на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Началникът на ВВМУ проф. д-р Боян Медникаров ще представи актуална информация за развитието на ВВМУ, специалностите в училището и перспективите пред неговите възпитаници в областта на военното и цивилното морско дело.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *