Партньор на Проватон
 Коронакризата отлага сватби във Варна

Коронакризата отлага сватби във Варна

Сподели в

Варненци масово се отказват от сключването на граждански брак заради извънредната обстановка. Само през май и юни отменените ритуали са над 65%. Десетки желаещите да кажат заветното “Да” изобщо не посочват нова дата, а много малък процент са преместили сватбите си най-рано за следващата година.

Коронакризата накара желаещите да сключат граждански брак масово да се откажат от официалната церемония. Така през традиционно силните летни месеци ритуалната зала във Варна остава празна дни наред.

Албена Ралчева – организатор бракове в Ритуална зала – Варна: “По-тъжното е, че двойки, които са се записали, се презаписват за края на сезона, към август – септември, но с новите мерки, които се вземат, тези двойки се презаписват за следващата година”.

Голяма част от бъдещите младоженци се отказват заради изискванията, с които трябва да се съобразяват след въведените мерки за безопасност срещу Covid-19.

Всичко като че ли тръгна в посока нагоре и отново отлив. Отново въведохме задължителните маски с оглед въведената заповед.

Младоженци, кумове и техните гости са с маски, музикантите в залата са на разстояние.Стараем се да следваме и отстоянието от метър и половина, поясни Ралчева.

А иначе мерките в Ритуалния дом са стриктни. Влизането става само с маски.

След всяка двойка се прави пълна дезинфекция на помещенията, парапетите и стълбищата. За да се спазва задължителната дистанция в ритуалните зали, те се пълнят до 50 процента от капацитета си.

Вижте повече в репортажа на БНТ

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *