Партньор на Проватон
 ГЕРБ: Лидерът на “Да, България-Варна” излъга за участие в сделка за Алея Първа

ГЕРБ: Лидерът на “Да, България-Варна” излъга за участие в сделка за Алея Първа

Сподели в

Съобщение от пресцентъра на ПП ГЕРБ  Варна:

“След като общински съветници от ГЕРБ- Варна осветиха участие на лидера на “Да, България – Варна“ Нелко Начев и брат му Жулиен Начев в приватизацията на държавната фирма “Лазурен бряг 91“ ЕООД, заедно с притежаваните от нея сгради – калните бани, съблекалните и други имоти, разположени на Алея Първа, последва гузно замазване на истината днес.

От ПП ГЕРБ – Варна продължават да настояват за отговори на следните въпроси от лидера на “Да, България – Варна“:

Бил ли е Нелко Начев акционер в “Лазурен бряг приват“ АД, с предмет на дейност “Участие в приватизационната сделка за държавното дружество “Лазурен бряг 91“ ЕООД? Бил ли е член на Съвета на директорите на това дружество и дали то е участвало, а по-късно и спечелило процедурата по приватизация на 70% от активите на държавната фирма?

Като претендиращ за носител на “нов морал“ в политиката, г-н Начев трябва да отговори и на други въпроси, например – дали е участвал в дружество, придобило чрез заменки над 40 дка в курортен комплекс “Камчия”? Без отговор останаха темите за скандалната приватизация и презастрояването на курорта “Златни пясъци“ по време на управлението на Иван Костов, както и въпросът – защо лидерите на ДСБ и “Да, България“ маршируват в една редица с Борислав Гуцанов (БСП), Костадин Костадинов от “Възраждане“, който призовава за излизане от ЕС, и с “Боец“, свързван с Цветан Василев.

По темата за разпоредителните сделки с общински имоти, които бяха приети на сесията на Общинския съвет вчера, представителите на “Да, България“ и ДСБ умишлено пропуснаха да кажат, че сделките са заложени в “Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост“, приета от Общинския съвет още през месец февруари.

Сделките ще бъдат обявени на публични търгове с явно наддаване, което гарантира пълна прозрачност на процедурите.

Нека обаче лидерите на “Да, България“ и ДСБ във Варна – Нелко Начев и Васко Василев да обяснят на гражданите как по време на тяхното управление общинска собственост във Варна е била разпродавана за жълти стотинки. Ето няколко примера от 1996 г., когато без търг са продадени следните имоти в топ локации на морската столица:

– Емблематичният ресторант “Димят“ – при РЗП на сградата от 664 кв. м., цената е 203 долара на кв. м., 2700 кв. м. земя е получена като бонус. В момента там се издига луксозен хотел с РЗП 17 880 кв. м. Всеки може сам да си даде сметка за ползите от продажбата.

– “Дом на актьора“ (Кафенето на театъра) – при РЗП от336 кв. м., цената е 94 долара кв. м., отделно 200 кв земя;

– Ресторант “Кронщат“, застроена площ– 419 кв м., цена – 176 долара на кв м.

– Ресторант “Златното пиле“ ( дн. “Ла Каса“ срещу Фестивалния комплекс), застроена площ 126 кв. м., цена – 157 долара на кв. м.

Това е само част от дълъг списък със скандални сделки във Варна. Изводите за “приходите“ от тях в общинския бюджет, оставяме на гражданите, на които днес “Да, България“ и ДСБ дължат обяснение”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *