Партньор на Проватон
 ГЕРБ: Опозицията въвежда гражданите в заблуждение

ГЕРБ: Опозицията въвежда гражданите в заблуждение

Сподели в

По време на последното заседание на ОбС – Варна отново станахме свидетели на липса на аргументирани, конструктивни и обосновани предложения от страна на опозицията. Част от нея, в лицето на „Демократична България“ разпространи декларация, съдържаща редица неистини както и внушения по отношение на съвета. Това заяви на пресконференция днес председателят на местния парламент Тодор Балабанов. Той посочи, че чрез декларацията се въвежда голяма част от обществеността в заблуждение.

„В декларацията се засегнаха теми за Морската градина, презастрояването както и, че по време на криза Община Варна се разпореждала с имоти на безценица. Това не е истина“, каза Балабанов и допълни: „Така наречените носители на новия морал говорят за презастрояването. Нека обаче припомним, че техни представители на времето придобиха к.к. Златни пясъци. От един зелен курорт са го превърнали в квартал на града ни. Тези техни представители издигнаха и кандидат за кмет, който беше директор на курорта. Може би с идеята да презастроят и града“.

Балабанов посочи, че опозицията засяга темата за Морската градина в две направления -движението на автомобили и частната собственост.
„Те така и не уточниха коя позиция ще заемат. Преди няколко години издигнаха кандидат за кмет, който по-късно в ОбС защитаваше тезата на собствениците на имоти в Морската градина и как трябва да има автомобили. В момента ни говорят точно обратното“, заяви председателят на ОбС.

За „Алея първа“ Балабанов припомни, че през края на 90-те и в началото на XXI в. местният лидер на „Демократична България“ заедно с брат си участва в борда на директорите на новоучредено дружество, което приватизира тогавашната фирма „Лазурен бряг“.

„В последствие преди да спечелят процедурата, чрез сключени договори за прехвърляне на акции, те прехвърлят акциите към настоящите собственици. Условието обаче е, че ако тяхното дружество не спечели процедурата по приватизация, ще бъдат длъжни да си вземат обратно акциите. Точно тези хора днес ни говорят за Морската градина, за липсата на автомобили в нея. През годините те са извършвали множество действия, които не бива да забравяме. Важно е младите хора, които им симпатизират да знаят тези неща, за да може да си направят адекватна преценка дали да продължат да бъдат техни симпатизанти или не“, добави Балабанов.

По отношение на разпореждането с общинска собственост, той припомни, че през 90-те години стотици общински имоти и заведения са продадени за безценица:

„Не е останало какво да продаваме. Говорят, че прехвърляме общински имоти на безценица. Къде бяха те, когато разпродадоха Варна за жълти стотинки?“, каза още Балабанов.

Председателят на ОбС – Варна заяви също, че поради неплатени данъци в момента не достигат 1,5 млн лв. До края на месеца ще бъде проведена нова сесия като за момента не се предвижда актуализация на бюджета.

ВАРНА новини

Сподели:

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *