Партньор на Проватон
 Johnnie Walker ще замени пластмасовите си бутилки с „хартиени“

Johnnie Walker ще замени пластмасовите си бутилки с „хартиени“

Сподели в

Новата бутилка, разработена в партньорство с компания за управление на предприятия Pilot Lite, ще бъде направена от дървесна маса

От следващата година Johnnie Walker заменя пластмасовите си бутилки с такива, които са изработени от дърво на принципа на производството на хартията, съобщиха от Diageo Plc.  Новата бутилка, разработена в партньорство с компания за управление на предприятия Pilot Lite, ще бъде направена от дървесна маса, която отговаря на стандартите за хранителни продукти и е напълно рециклируема.

Diageo и Pilot Lite стартираха компания за опаковане, наречена Pulpex Ltd, за да разработят хартиена бутилка и да си сътрудничат в областта на научните изследвания и разработки, пише Reuters. Компаниите от известно време са подложени на засилен контрол от страна на компетентните органи за това какво количество пластмаса използват при опаковането на предлаганите от тях продукти.

Само в Европа, през 2018 г., са използвани 8.2 млн. тона пластмаса за пакетиране на храни и напитки, показват данни на анализаторите на ING. Diageo използва по-малко от 5% пластмаса в общото си пакетиране, но заедно с Unilever и PepsiCo, си постави за цел да намали използваната пластмаса и да наблегне на рециклирането като част от програмата на ООН за устойчиво развитие до 2025 година.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *