Партньор на Проватон
 БСП – Варна: Общинската администрация се влачи след актуалните събития на града

БСП – Варна: Общинската администрация се влачи след актуалните събития на града

Сподели в

Червените съветници ще поставят допълнителни въпроси на настоящата сесия на ОбС

В насроченото заседание на Общинския съвет – Варна, за 13 – 14.07.2020 г. съветниците от БСП поставят няколко допълнителни основни въпроси към вече коментираните предвид получаваната от гражданите на Варна най-вече от медиите информация:

*  Покрай проблема с тръбопровода във Варненското езеро се осветли още един: в закритото преди 10 години подводно депо „Налбанка“ се съхраняват няколко милиона куб.метра  земни маси, издълбани /драгирани/ от дъното на езерото, с неизяснен химически състав и вероятност за наличие на остатъци от тежки метали.

Дъното на езерото е подложено трайно в годините на силно химическо въздействие, за което не се провежда качествен мониторинг. А там е замърсяването, трупано през годините, липсва химически анализ от сондирането на различните неорганични и органични замърсители.

Опитът от повредената канализационна тръба показва, че община Варна няма готовност да реагира навреме при инциденти от подобен род на нейна територия. Т.е. ние сме в непосредствена опасност от поредната еко-бомба.

* Община Варна и управляващото мнозинство проявяват устойчива тенденция за безочливо разпореждане с общинската собственост. Считаме, че собствеността е богатството на общината и тя трябва много внимателно и с грижата на добрия стопанин да я управлява и да контролира всички дейности, свързани с нея, а не да се освобождава срещу еднократни, бързо усвояващи се суми.

Погледнато в дългосрочен план след изчерпването на общинската собственост общината ще разчита само на данъчни и неданъчни приходи, които в никакъв случай не могат да направят нужния за общината бюджет за покриване на всички дейности, като най-бързо ще се отрази това в болезнената за всички ни социална сфера.

Въпреки че отпаднаха част от предложените 121 проекта за решения в точката „Собственост и стопанство“  преимуществено в дневния ред са точки за одобряване на разпоредителни сделки с имоти.

Затова на настоящата сесия на Съвета позицията на БСП ще е запазването на общинската собственост – няма как да подкрепим възмездни, още по-малко безвъзмездни сделки с нея.

„Ние, общинските съветници от коалиция „БСП за България“,  от началото на мандата на Общинския съвет сме се отстоявали  като  истинска и градивна опозиция и защитаваме интересите на гражданите на община Варна и така ще е и занапред“ – споделиха те в писмо до медиите.

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *