Партньор на Проватон
 С 40% по-ниски такси за тротоарно право ще плащат във Варна

С 40% по-ниски такси за тротоарно право ще плащат във Варна

Сподели в

Таксите за тротоарно право във Варна да бъде намалени с 40% за периода от 14 май до 31 декември 2020 г. Това решиха членовете на ПК „Финанси и бюджет“ на свое заседание на 10 юли.

Според съветниците с тази мярка ще бъде оказана подкрепа на ресторантьорите във Варна, които са едни от най-засегнатите вследствие на пандемията от COVID-19. Облекчението би довело до намаляване на приходната част в бюджета на общината с около 470 000 лв., но е необходима мярка за подпомагане на бизнеса, смятат съветници.

Финансовата комисия към Общински съвет – Варна също така взе решение за отсрочване на плащането на туристическия данък. Възникналите задължения за този налог за периода на извънредното положение и противоепидемичната обстановка ще могат да се платят до 15 ноември 2020 г.

Наред с това хотелиерите и фирмите, които плащат такса смет според заявеното количество за 2020 г., а не по данъчна оценка на имота, ще могат да подадат до 31 юли тази година коригиращи декларации за вида и броя на необходимите съдове, които ще ползват, както и за периода за осъществяване на дейността. По предварителни данни възможността за подаване на такива декларации би се отразила с намаление в приходната част на План-сметка „Чистота“ в размер на около 260 000 лв.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *