Партньор на Проватон
 ГЕРБ–Варна предлага нови мерки в подкрепа на бизнеса заради COVID-19

ГЕРБ–Варна предлага нови мерки в подкрепа на бизнеса заради COVID-19

Сподели в

Отлагане на плащането на туристическия данък до 15.11.2020 г.; Осигуряване на законова възможност за хотелиери, собственици на заведения и всички лица, подали декларация за броя на съдовете за сметосъбиране/по чл.19 от общинската Наредба/, да я коригират и подадат отново до 31 юли т.г. , с цел 50% редуциране на такса смет; Намаляване с 40 % на таксата за ползване на тротоарна площ и улично платно от 14.05. до края на 2020 г., с цел облекчаване на собствениците на заведения за обществено хранене, цветари, ползвателите на временно преместваеми обекти и други представители на малкия и среден бизнес във Варна – това са част от новите мерки в подкрепа на бизнеса в морската столица, които са внесени в ОбС от съветници от ПП ГЕРБ – Варна, съобщи Бранимир Балачев, председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Варна и председател на постоянната комисия “Финанси и бюджет”.

Днес предложенията ще бъдат разгледани на заседание на комисията.

“Това са мерки, които са важни за развитието на туризма и огромното му стратегическо значение за икономиката на морската столица и влиянието му върху всички останали отрасли, мерки, които са в подкрепа и на дребния бизнес”, коментира Бранимир Балачев, като допълни, че предложенията са обсъдени с представители на бранша и с кмета на морската столица Иван Портних, който е и областен лидер на ПП ГЕРБ – Варна.

На днешното заседание на постоянната комисия “Финанси и бюджет” предстои да се гласува и предложение на председателя на ОбС Тодор Балабанов (ПП ГЕРБ – Варна) в помощ на таксиметровите превозвачи, които са сериозно засегнати от извънредното положение. То предвижда отмяна на таксите за издаване на разрешително и холограмни стикери в размер на общо 45 лв.

Новите мерки в подкрепа на бизнеса в условията на COVID-19 са част от поредицата решения, предприети от местната власт във Варна. Още в началото на пандемията, заради строгите карантинни мерки, гражданите бяха освободени от редица такси – за детски градини и ясли, за кратковременно паркиране в „Синя зона”, от пазари, тържища, тротоарна площ, улично платно, вендинг автомати на открито и др.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *