Партньор на Проватон
 Няма да затварят дискотеки във Варна

Няма да затварят дискотеки във Варна

Сподели в

От вчера има регистрирано огнище на заболели от коронавирус. Става въпрос за футболен клуб “Черно море”, съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Дочка Михайлова.

Целият състав от 48 души е изследван. Установени и доказани са 9 положителни проби на COVID-19. Дадени са им предписания и са поставени под карантина. Във футболния двубой срещу “Арда” (Кърджали) тази вечер ще участват само играчи с отрицателни проби за заболяването, обясни д-р Михайлова.

112 са активните случаи на коронавирус във Варна, като от тях 19 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение. Общият брой на регистрираните до този момент случаи на COVID-19 във Варна са 163.

“Можем да осигурим до 300 места в болниците във Варна за заразени от COVID-19, разговаряли сме за това, в момента имаме 70. Но далеч по-добре е да не се стига до болници и ново затваряне. За целта е необходимо да се спазват мерките за превенция на коронавирус“, обясни областният управител Стоян Пасев.

Той подчерта, че Варна се справя със ситуацията с коронавируса и в града няма драстично увеличение на заболелите в сравнение с предходните седмици и засега няма да бъдат затваряни нощни заведения по примера на курорта Албена.

“Трябва да се учим да живеем с този вирус, другата алтернатива – всички да се затворим вкъщи, не е за предпочитане”, каза още областният управител.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *