Партньор на Проватон
 Паркинг за няколкостотин автомобила планира община Варна

Паркинг за няколкостотин автомобила планира община Варна

Сподели в

Имотът с площ от малко над 7 дка се намира между улиците „Парижка комуна“, „Никола Даскалов“, „Никола Кънев“ и „Д-р Пискюлиев“

Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия център на Варна. Това стана ясно на днешното заседание на постоянната комисия „Собственост и стопанство“, на което съветниците дадоха съгласието си Община Варна да поиска от държавата имот за безвъзмездно управление.

 

Имотът с площ от малко над 7 дка се намира между улиците „Парижка комуна“, „Никола Даскалов“, „Никола Кънев“ и „Д-р Пискюлиев“. Това е теренът, върху който трябваше да бъде изградена нова Съдебна палата на Варна.

 

Към момента парцелът е с предоставени права на управление на Висшия съдебен съвет. До реализиране на инвестиционните намерения на административния орган имотът може да бъде обособен за обществен паркинг. Зoнaтa в непосредствена близост e зacтpoeнa c жилищни блoĸoвe и нов паркинг би облекчил паркирането в района.

 

На днешното заседание бе избран застраховател на имуществото на „Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“. Членовете на комисията одобриха също пазарни оценки на общински имоти и взеха решение за провеждане на публични търгове.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *