Партньор на Проватон
 16 положителни проби за COVID-19 в “Черно море” след мач с “Царско село”

16 положителни проби за COVID-19 в “Черно море” след мач с “Царско село”

Сподели в

16 положителни проби за COVID-19 са регистрирани в ПФК “Черно море”, става ясно от обръщение на ръководството на клуба към феновете, публикувано в официалния сайт на отбора.

Публикуваме го без редакторска намеса:

СКЪПИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА „МОРЯЦИТЕ“,

След като научихме, че футболистът на „Царско село“ Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус /Covid-19/ в срещата с „Черно море“, на 05.07.2020 г., бяха направени два PCR теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой.

Информация по случая даде и здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг на Националния оперативен щаб.

“Вчера на обяд разбрахме за седем души, като не всички са играчи. Става дума за петима футболисти, треньора на отбора и масажиста. После получихме информация за още осем души, но не знаем дали всички са играчи. Има и четирима души от Царско село, те играха заедно този мач. Единият е бил на терена, а другите не са влезли. Ако този процес се задълбочи може да спрем публиката от мачовете, въпреки че засега заразените са само от терена”, съобщи Ананиев.

“Когато научим, че даден футболист има положителна проба, ние веднага отделяме този футболист да не играе. Останалите ги тестваме веднага и 24 до 48 часа преди следващия двубой отново тестваме целия отбор. За да не допуснем на терена да излезе болен човек”, каза още здравният министър.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *