Партньор на Проватон
 В “Добрева Чешма”: Протести, ако Община Варна продължи да неглижира проблемите

В “Добрева Чешма”: Протести, ако Община Варна продължи да неглижира проблемите

Сподели в

През уикенда жителите на селищно образование “Добрева Чешма” край Варна отново се събраха до международен път, за да обсъдят и да изразят недоволството си от липсата на инфраструктура и на конкретен план за решения на техните проблеми от страна на Община Варна.

“В района има много възрастни хора. Вече целогодишно живеят и много семейства с деца. За да можем да се придвижим до града, се налага ежедневно да преминаваме през стотици дупки и всички живущи са принудени да дишат пушилката образувала се от прашния черен път. Хората без лични автомобили са в още по-тежко положение. Поради липсата на автобус, са принудени са да вървят с километри в най-голямата жега за да стигнат до най-близката спирка, разположена в кв. Виница или на главния път между с. Кичево и Варна. Района бързо се разраства, а конкретен план за развитие на инфраструктура от страна на властта липсва. Община Варна дори не си прави труда поне периодично да поддържа временната настилка на гравните пътищата по протежение на селището, с което малко да подпомогне живущите. Липсва улично осветление в района, което е и предпоставка и за криминални дейности. Грабежите в района зачестяват.”, коментираха жителите на СО “Добрева Чешма”

“Всички чинно си плащаме данъците, но освен за сметосъбиране и то в много от случаите нередовно, друго просто тук не се случва.”

“Внесохме подписка в Община Варна, с която поставихме проблемите на живущите в региона. Получихме стандартен отговор, че не са преминали съответни процедури, предшестващи изграждане на инфраструктура в региона. И това е – нито план, нито идея кога и как могат да се започнат тези процедури.”

” В момента всички части на СО “Добрева Чешма” се обединяват с една обща мащабна подписка, с която отново ще приканят общината да предприеме действия за облагородяването на района и поддръжката му. Добрева чешма е на 5 минути от град Варна, но изостанал десетилетия от него. Ако община Варна продължава да неглижира нашите проблеми, сме в готовност за организиране на ефективни протестни действия.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *