Партньор на Проватон
 Петте неизменни правила на мъжкия бизнес гардероб

Петте неизменни правила на мъжкия бизнес гардероб

Сподели в

Когато сте готови да създадете своя бизнес гардероб, има пет прости правила, които трябва да имате на ум. Те ще помогнат на всеки мъж винаги да излъчва класа и елегантност.

Правило 1: Трябва да ви пука

Веднага се забелязва кога един мъж не се интересува от външния си вид. В бизнес обстановка един такъв човек може да бъде възприет като някой, който не се интересува и от работата, кариерата и колегите си.

Ако искате да ви вземат насериозно в офиса, трябва да ви пука. На всички ни е известна поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Хората наоколо гледат как се обличате и, независимо дали ви харесва, това е един от факторите, на базата на които формират мнението си за вас. Ако искате колегите ви да ви уважават, започнете от бизнес облеклото си.

Правило 2: Заложете на качеството

Бизнес дрехите, които си купувате днес, вероятно ще са с вас в продължение на няколко години, особено официалните костюми и обувките. Отделете нужното време, за да ги подберете добре и инвестирайте във възможно най-доброто качество, което можете да си позволите. Дори и офис дрескодът да еволюира, някои неща си остават класика.

Правило 3: Научете какво трябва да сгъвате и какво – не

Това изглежда очевидно, но е много важно, ако искате да запазите дрехите си в добро състояние за дълго време. Ризите, саката, якетата и панталоните винаги трябва да са на закачалки, като за връхните дрехи се уверете, че сте избрали достатъчно широки такива. Можете да сгъвате тениските, бельото, дънките, пуловерите и жилетките си.

Правило 4: Запазете обувките си във форма

Особено ако сте си купили много скъпи обувки, вероятно искате да ги носите за дълго. За да го постигнете, можете да вземете специални дървени подложки, които да поставяте в обувките, когато не ги носите. Те ще запазят правилната форма на обувката.

Правило 5: Не претъпквайте гардероба си

Нямате нужда от много дрехи за професионалния си гардероб. Организирайте го добре, за да откривате всичко възможно най-бързо на сутринта, вместо да губите ценно време в обмисляне и комбиниране.

По материал на Luxe.digital

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *