Партньор на Проватон
 Новият път от Слънчев бряг до Бургас ще бъде пуснат днес (видео)

Новият път от Слънчев бряг до Бургас ще бъде пуснат днес (видео)

Сподели в

По обяд днес ще бъде пуснато движението по новия път от Бургас до Слънчев бряг – обходният път на Поморие. Това стана ясно по време на инспекция на новата отсечка на премиера Бойко Борисов с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Бургас Димитър Николов.

С пускането на пътя се изнася транзитното движение между Бургас и Слънчев бряг извън Поморие. „Повишава се безопасността на пътя и се намалява замърсяването на въздуха в града“, обяви премиерът.

Новият път от Бургас до Слънчев бряг бе направен със средства от републиканския бюджет, като инвестицията бе в размер на около 20.6 млн. лв. Изградени са и два селскостопански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им. По първоначални данни се очакваше пътят да бъде готов още през месец май. Строителството на обходния път на Поморие започна в средата на месец май миналата година.

По думите на Борисов другата седмица ще започне и строежа на Северния обход на Бургас. „Така от София, Пловдив до Слънчев бряг ще се стига без светофар“, заяви премиерът.

Новият обходен път ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Изграждането на трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово – Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен – Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Новият участък ще осъществява връзка със съществуващата пътна мрежа чрез 4 възела. Индикативната стойност за строителството е близо 53 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

Общо осем фирми са подали оферти в процедурата за определяне на изпълнител на строителен надзор и изготвяне на комплексен доклад при изграждането на северния обходен път на град Бургас.

Ак

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *