Партньор на Проватон
 “Проблемът със затлъстяването е огромен”: Инструкторът Светлослав Георгиев за диетите и правилното трениране

“Проблемът със затлъстяването е огромен”: Инструкторът Светлослав Георгиев за диетите и правилното трениране

Сподели в

Персоналният инструктор Светлослав Георгиев има 15 години професионален опит с клиенти зад мускулестия си гръб. Този гръб е развит с постоянни и ефективни тренировки, които започват още през горещото за България футболно лято на 1994-а година.

Светлослав е част от кампанията на Webcafe.bg Get in Shape Vol.2 и в следващите месеци ще тренира нашите участници Ненчо Балабанов и Адриана Ангелова-Адри в Next Level Fitness Club.

“Господин Балабанов ме впечатли още на първата тренировка. Притежава двигателна култура, в кондиция е и ще постигне много сериозни резултати”, разказва Светлослав. Ненчо няма да трупа мускулна маса и да преследва рекорди с големи тежести.

“Неговата цел е да повиши издръжливостта, кондицията и бързината, които ще му помогнат в любимия спорт – тенис на корт”, допълва инструкторът.

Светлослав помага на Ненчо Балабанов за постигане на целите му в залата.

Светлослав помага на Ненчо Балабанов за постигане на целите му в залата.

Светлослав Георгиев приема участието си в инициативата Get in Shape като предизвикателство и възможност да мотивира още повече хора да тренират.

Влез във форма с нас!

“В последно време наблюдавам значително повишен интерес към фитнеса. Особено в последните три години всеки ден виждам нови хора да стъпват в залата. Но много от тях нямат двигателна култура, трябва им помощ. Иначе ги чакат контузии и няма да успеят да постигнат целите си, а цялата изразходвана енергия ще е напразно”, обяснява Георгиев.

Той винаги е готов да даде професионален съвет при изпълнението на упражненията и да се намеси любезно, ако види някой да се самонаранява в залата, заблуждавайки се, че прави мускули. Повечето хора откликват и реагират положително на съветите и изобилието от информация, с която Светлослав може да ги снабди след десетилетия на личен опит в изграждането на здраво и функционално фитнес тяло.

Но, разбира се, ги има и другите. Онези трениращи, които правят всичко погрешно или с прекалено големи тежести, но са готови да отговорят на професионалния съвет с вечната класика по нашите ширини: “Ти ли ще ми обясняваш на мен?”.

Като говорим за класики, Светлослав се спира на златните стандарти в залата – мъртва тяга, избутване от лег и клек. Трите големи. Към тях добавя раменни преси и обръщания – фундаменти в изграждането на сила и двигателна култура.

Но и най-добрата програма е нищо без храна. “Спортът трябва да е за здраве, а храната е 90% от спортните резултати”, казва той. Питам го за модните диети тип кето, която орязва всички въглехидрати.

“Безумна диета. Как може някой да си мисли, че ще е здрав, ако консумира почти изцяло само мазнини. Просто не може без правилно хранене. Каквото и да тренираш. В противен случай е все едно да караш бензинова кола и да сипваш дизел”, посочва опитният инструктор.

Той е убеден, че много от хитовите крайни диети просто нямат място в спорта.

Светлослав напътства и участничката в Get in Shape Vol.2 Адри.

Светлослав напътства и участничката в Get in Shape Vol.2 Адри.

А движението е страшно важно и колкото по-рано, толкова по-добре. Светлослав явно е предал спортната си страст на своята дъщеря, която от четири години се занимава сериозно с художествена гимнастика. Габи е на 10 години и вече има много купи, медали и престижни класирания.

“Преди пандемията взе два медала от Лондон. Казал съм, че искам от нея по една тренировка на ден и да си напише домашните. Иначе конфискувам устройствата”, усмихва се Светлослав.

Той е убеден, че спортът в училище се нуждае от сериозна реформа и овехтелите методи и практики във физкултурния салон трябва да бъдат премахнати и заменени от ефективни програми.

“Затлъстяването е огромен проблем, особено при децата, статистиките са стряскащи”, посочва инструкторът.

Една от целите на нашата инициатива е и да помогне в борбата срещу стряскащите статистики за затлъстяването и болестите, предизвикани от застоялия начин на живот. Влизането във форма е особено важно в сегашната обстановка. А Светлослав Георгиев е тук, за да помогне на участниците и читателите в тяхното приключение по пътя към силата, здравето и фитнес хармонията.


Webcafe.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *