Партньор на Проватон
 Кметът на Варна: Новата икономическа зона ще привлече по-високотехнологични производства

Кметът на Варна: Новата икономическа зона ще привлече по-високотехнологични производства

Сподели в

Новата икономическа зона ще привлече по-високотехнологични производства. Имаме всички шансове да сме водещи, първи и най-резултатни в проектите за новия програмен период, коментира вчера кметът на Варна Иван Портних след среща с вицепремиера Томислав Дончев.

“На срещата с вицепремиера Томислав Дончев успяхме с представителите на академичната общност във Варна да дадем заявка за бъдещото развитие на града. Варна има уникални дадености и основният й капитал са младите образовани хора в шестте ни университета.

На тази база с развитието на инфраструктурата, с поетапното изграждане на АМ “Хемус”, пътищата за развитие на Варна са ясни. В една икономика с повече знание, с повече добавена стойност и с развитието на новата ни икономическа зона, която искам да привлече по-високотехнологични производства, именно защото градът ни има необходимият потенциал в лицето на шестте ни университета. Предстои много работа. Важното е, че имаме много висока степен на готовност и ясна заявка за това, което искаме да се случи в града ни в следващите две години.

Целта е да съгласуваме проектите, които сме набелязали в съответствие с изискванията на съответните програми в новия в новия програмен период и мисля, че имаме всички шансове да сме водещи, първи и най-резултатни!”, коментира кметът на Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *