Партньор на Проватон
 Училище във Варна разкрива паралелка “Компютърна анимация“, единствена в страната

Училище във Варна разкрива паралелка “Компютърна анимация“, единствена в страната

Сподели в

Средно училище “Найден Геров” – Варна представя възможност за усвояването на една модерна, творческа и с широко приложение професия.

 

Там през учебната 2020 / 2021 година ще бъде разкрита първата в България паралелка “Компютърна анимация“ с интензивно изучаване на английски език.

 

Училището има 18 – годишен опит в обучението в сферата на информационните технологии, а от 3 години е сред иновативните учебни заведения в областта на облачните технологии.

 

Като естествено продължение на постигнатото през предстоящата 2020 / 2021 учебна година ще бъде разкрита паралелка по специалност ,”Компютърна анимация“ с интензивно изучаване на английски език.

 

Добрата материална база, 4 компютърни кабинета, стериоскопичен дисплей zSpace, 3D принтер, както и партньорството с Катедра “Информатика” на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“, са гаранция за качествено обучение в съзвучие със съвременните изисквания на този бранш.

 

Учениците, избрали Специалността “Компютърен аниматор”, ще завършат средно образование след успешно полагане на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература и допълнителен държавен изпит за придобиване на III – та квалификационна степен “Компютърен аниматор по теория и практика”. Това ще им даде възможност за реализация във филмопроизводството, медиите и рекламата.

 

С визия към съвременните тенденции в образованието в Средно училище “Найден Геров” – Варна с доказани предимства е и специалността ,”Софтуерни и хардуерни науки“ с профилиращи предмети информатика, информационни технологии, английски език и математика.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *