Партньор на Проватон
 Общината ще подпомогне финансово спортни клубове във Варна

Общината ще подпомогне финансово спортни клубове във Варна

Сподели в

Общината ще окаже финансова подкрепа на спортни клубове във Варна. Съветниците от ПК “Младежки дейности и спорт“ дадоха съгласието си за отпускане на средствата с уточнението, че подпомагането бъде съобразно възможностите на общинския бюджет в настоящата кризисна ситуация.

 

Един от клубовете е “Викинг Инс“ със спечелени множество отличия на национално, европейско и световно ниво. Той се нуждае от финансова подкрепа в размер на 15 000 лв. за участие в предстоящото световно първенство по ММА в Бахрейн.

 

Помощ от Общината потърси и АРТ Рейсинг – един от най-успешните автомобилни клубове във Варна. “Заради спецификата на спорта и сериозния финансов ресурс, който е необходим за обезпечаване на дейността на отбора, бихме желали да ни подпомогнете с 25 000 лв. за предстоящия сезон“, посочват от клуба.

 

Финансова подкрепа са поискали и от “Спортен клуб по бойни спортове ММА – Варна“, носител на редица награди от републикански, балкански, европейски и световни първенства. Оборудването, което спортистите ползват, е купувано при създаването на клуба и не отговаря на изискванията, породени от пандемията от COVID-19. Затова се предвижда цялостно пребоядисване на залата с антибактериална боя, частично подменяне на настилката и поставяне на антибактериални изтривалк, което ще струва общо около 14 300 лв.

 

Членовете на комисията дадоха положително становище и препратиха исканията към ПК “Финанси и бюджет“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *