Общината ще подпомогне финансово спортни клубове във Варна

Общината ще подпомогне финансово спортни клубове във Варна

Общината ще окаже финансова подкрепа на спортни клубове във Варна. Съветниците от ПК “Младежки дейности и спорт“ дадоха съгласието си за отпускане на средствата с уточнението, че подпомагането бъде съобразно възможностите на общинския бюджет в настоящата кризисна ситуация.

 

Един от клубовете е “Викинг Инс“ със спечелени множество отличия на национално, европейско и световно ниво. Той се нуждае от финансова подкрепа в размер на 15 000 лв. за участие в предстоящото световно първенство по ММА в Бахрейн.

 

Помощ от Общината потърси и АРТ Рейсинг – един от най-успешните автомобилни клубове във Варна. “Заради спецификата на спорта и сериозния финансов ресурс, който е необходим за обезпечаване на дейността на отбора, бихме желали да ни подпомогнете с 25 000 лв. за предстоящия сезон“, посочват от клуба.

 

Финансова подкрепа са поискали и от “Спортен клуб по бойни спортове ММА – Варна“, носител на редица награди от републикански, балкански, европейски и световни първенства. Оборудването, което спортистите ползват, е купувано при създаването на клуба и не отговаря на изискванията, породени от пандемията от COVID-19. Затова се предвижда цялостно пребоядисване на залата с антибактериална боя, частично подменяне на настилката и поставяне на антибактериални изтривалк, което ще струва общо около 14 300 лв.

 

Членовете на комисията дадоха положително становище и препратиха исканията към ПК “Финанси и бюджет“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *