Партньор на Проватон
 Мариус отново във Варна! „Сборен моноспектакъл“ на 14.07 в Летен театър

Мариус отново във Варна! „Сборен моноспектакъл“ на 14.07 в Летен театър

Сподели в

При нестихващ зрителски интерес Мариус Куркински за втори път ще представи в морската столица сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления.

Сборният моноспектакъл „Мариус 50“ ще гостува на 14 юли от 20.30 часа в Летен театър. Билетите са в продажба на касите театър „Българан“ и Летен театър, информираха организаторите.

Всички закупени билети за отменената дата 16.03 ще важат за тази дата след задължителна презаверка на касата на Българан най-късно до 15.06.

Неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления. Поводът е неговата 50-годишнина.

За почти четвърт век те са наистина много – „Дон Жуан“ по Молиер, „Песен на песните“ по библейски текстове, „Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ по Джулиан Барнс, „Български разкази“ по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле“ по Николай Хайтов и др.

„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя…“, споделя магнетичният актьор, който никога не се е пестял на сцената в своя порив към абсолютното майсторство.

Роден на 15 октомври, Мариус едва 12-годишен постъпва в детското театрално студио към Драматичен театър – Варна, а след това в театър „Щурче“ на братя Райкови. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Крикор Азарян, Тодор Колев и Елена Баева във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ и следва две години кинорежисура при професор Георги Дюлгеров.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *