Партньор на Проватон
 Над 350 немски туристи пристигнаха на летище Варна

Над 350 немски туристи пристигнаха на летище Варна

Сподели в

Следващите дни се очакват и гости от Чехия и Полша

На летище Варна кацнаха първите чартърни туристи за новия летен сезон, съобщават от аеропорта в официалната си страница в социалните мрежи. Над 350 души пристигат от Франкфурт, Берлин и Хановер с три полета днес, 27 юни.

Организираните туристи, които пристигат тази събота, са сред първите, които през този сезон ще отседнат в курортните комплекси Златни пясъци и Албена, където са спазени всички противоепидемични предписания.

„Вълнуваме се, че най-накрая стартираме сезона на чартърния туризъм и на двете летища – вчера с полет от Нидерландия на летище Бургас и днес с полети от три германски града. С нетърпение очакваме летния сезон да възвърне нормалния си ритъм! ” обяви Улрих Хеппе, изпълнителен директор на “Фрапорт България”.

От 1 юли до и от Варна стартират и полетите на най-големия туроператор в Германия и Европа. В своите доклади Министерството на външните работи на Германия помества ежедневна информация за туристическите дестинации по света, където България се определя като сигурна и безопасна туристическа страна, където за гостите са предприети всички противоепидемични мерки.

Следващите дни се очакват и туристи от Чехия и Полша, като за първи път ще има и директна линия от полския град Лотц до Варна един път седмично.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *