Партньор на Проватон
 Над 130 са ухапаните от кърлежи във Варна за седмица

Над 130 са ухапаните от кърлежи във Варна за седмица

Сподели в

Увеличава се броят на заболелите от грип и чревни инфекции, доказаните положителни проби за COVID-19 от 19-и до 25-и юли са 27

139 са ухапаните от кърлежи във Варна от 19-и до 25-и юли. Няма регистриран случай на Лаймска борелиоза и на Марсилска треска, съобщават от Регионалната здравна инспекция в морския град. За сравнение през изминалата седмица ухапаните от кърлежи във Варна бяха 78.

 

Регистрирани са 36 случая на чревни инфекции в периода от 19-и до 25-и юли, срещу 31 от предходната седмица. Новите случаи са: 17 ентероколита, 18 колиентерита и 1 салмонелоза.

 

7 са заболелите от варицела срещу 2 за предходната седмица.

 

Има 12 регистрирани остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица. Заболелите от грип – с други респираторни прояви, неиндентифициран вирус хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ Св. Марина-Варна и амбулаторно преминали са 71 лица, срещу 54 от предходната седмица. Всички са изследвани с RT-PCR тест от които 27 са показали положителни резултати за COVID–19.

 

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 20 лица- имунизирани 10. От тях за жълта треска – 5.

 

В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 6 лица.

 

Извършени са 120 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести.

 

На летище Варна са издадени 3003 предписания и 1072 декларации на пътници, пристигащи от страни с епидемично разпространение на COVID–19.

 

Служители на РЗИ Варна проследяват субективното състоянието на 39 граждани на област Варна, които са без общопрактикуващ лекар , поставени под карантина след завръщане в страната ни.

 

Брой кораби пристигнали на пристанище Варна – 23. Брой екипаж на кораби – 388. Брой връчени предписания за поставяне под карантина на членове на екипажи, пристигнали от страни с епидемично разпространение на COVID–19 – 57. Брой декларации – 36. Проведени инспекции за издаване на сертификати за освобождаване от здравен контрол – 1. Няма наложени административни санкции.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *