Партньор на Проватон
 Тодор Балабанов: Извънредна сесия не се свиква чрез социалните мрежи!

Тодор Балабанов: Извънредна сесия не се свиква чрез социалните мрежи!

Сподели в

Искане за свикване на извънредна сесия не се прави чрез социалните мрежи. Има доста “Фейсбук герои”, на които прекалено много внимание се обръща. Това заяви в интервю за предаването “Зала Пленарна” по Дарик председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

По правилник трябва да се отправи писмено искане до председателя на Общинския съвет с подписите на поне 1/3 от съветниците. Такова искане към момента не е отправено дори от един съветник, отбеляза Балабанов.

По време на извънредното заседание в Общинския съвет бе въведена електронна платформа, с помощта на която бяха проведени заседания на няколко комисии.

“Думата наводнения смятам, че е пресилена. Това, че се отишли на няколко места в града техни представители и са правили снимки, качени после и в социалните мрежи, не означава това, което се пише”, коментира общинският председател. Според него последствията от валежите във Варна напоследък умишлено се преувеличават, а темите се политизират.

“Наясно сме, че в началото на следващата година предстоят избори. Може би това е техният мотив в момента да действат по този начин. Това не е коректно и не помага на града ни”, коментира Тодор Балабанов.

“Не виждам как такива теми могат да намерят решения на извънредна сесия на Общинския съвет. Целта е да се политизират въпросите, без да има ясни решения и освен това да се пречи на администрацията и мнозинството в съвета да работи за разрешаване на истинските проблеми на града ни”, изтъкна председателят на местния парламент. Той отбеляза още, че години наред се работи по проблеми с инфраструктурата, в социалната и образователната сфери, здравеопазването и екологията.

Ясни разчети за отражението на пандемията от COVID-19 върху общинския бюджет се очаква да има към края на шестмесечието. След като приключи цикълът от заседания на комисии, в началото на юли предстои заседание на местния парламент. На него ще бъдат разгледани редица въпроси, свързани с европейски проекти, годишната програма за разпореждане с общинска собственост, отпускането на социални помощи и други.

Идеята Община Варна да подпише договор с фондация “Лъки Хънт“ за поемане грижата за бездомните кучета във Варна се обсъжда от няколко месеца. Съвместната дейност между фондацията и Общината ще доведе до по-добри резултати от тези, които в момента се постигат от общинския приют за безстопанствени животни, коментира Балабанов. Той посочи, че въпросът ще бъде обсъден следващата седмица от комисията “Обществен ред и сигурност”.

Кучкарникът в село Каменар няма да бъде окончателно затворен. Ще изпълнява частични функции, като ще се ползва и като временна база за кампанийни мероприятия.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *