Партньор на Проватон
 Таксиметрови водачи плашат, че ще подпалят колите си пред Община Варна

Таксиметрови водачи плашат, че ще подпалят колите си пред Община Варна

Сподели в

Съветниците от ПК “Финанси и бюджет” към Общинския съвет на Варна разгледаха  искане на таксиметровия бранш за удължаване на издадените разрешителни за извършване на таксиметров превоз, съобщават от пресслужбата на институцията.

Председателят на местния парламент Тодор Балабанов обясни, че Общинският съвет не е компетентен да удължава разрешителни, т.е. няма право да взима такова решение.

“Има други варианти за облекчаване на бранша, включително намаляване на данъка за следващата година, което да компенсира част от загубите. Готови сме да помогнем, но само под законова форма“, добави Балабанов.

Повод за изказването му стана искане на “Транспортен синдикат Авто 94” за удължаване срока за заплащане на разрешителните на таксиджиите за работа за втората половина на годината, тъй като са засегнати от кризата с COVID–19 и са претърпели финансови загуби, съобщава Дарик.

Според председателя на синдиката Димчо Иванов много от колегите му са готови да протестират и дори, по думите му, “да запалят колите си пред общината”.

Зам.-кметът на Варна по финансовите въпроси Пейчо Пейчев обясни, че връщане на средства от разрешителни за таксиметров превоз може да има само при прекратяването им, като всеки може да подаде заявление за това. Пейчев уточни, че към 1 юни регистрираните в Община Варна таксиметрови коли са 1663. На 30 юни изтичат разрешителните за 400 коли.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *