Партньор на Проватон
 Национален форум „Ветроходство в Черно море” ще се проведе във Варна

Национален форум „Ветроходство в Черно море” ще се проведе във Варна

Сподели в

Националният форум „Ветроходство в Черно море” ще се проведе за втора поредна година във Варна.

Той е насочен към широката публика и е подходящ за всички, като акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море.

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панели, сред които изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите на регати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема “Морска култура-какво е това?”. Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП “Пристанищна инфраструктура” (А. Забуртов), ИА Морска администрация”” (Ж. Петров) и Пристанище Варна ЕАД (Т. Тодоров).

По време на събитието строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като публиката ще бъде до 50% от капацитета на залата и спазване на отстояние от 1,5 м на човек, както и няма да бъдат допускани хора без маски или предпазни шлемове.

Всяка година форума ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет-Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София.

Форумът ще се проведе в аулата на Икономическия университет на 27 юни (събота) от 13:00 до 18:00 ч.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *